Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

9 Ay Süren Takibin Ardından 28 İlde Eş Zamanlı Çekirge Operasyonu

9 Ay Süren Takibin Ardından 28 İlde Eş Zamanlı Çekirge Operasyonu
REKLAM ALANI
13.10.2021
A+
A-

9 Ay Süren Takibin Ardından 28 İlde Eş Zamanlı Çekirge Operasyonu

Bakanlığımız koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 ay süren çalışmanın ardından 28 ilde nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen 20 suç örgütü üyesi 235 şüphelinin yakalanması amacıyla sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak “Çekirge” adı verilen operasyon başlatıldı.

Teknolojinin her türlü imkanını kullanarak vatandaşları dolandıran şüphelileri ve kullandıkları yöntemleri yakın takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), yaptığı çalışmaların sonucunda 28 ilde 20 suç örgütünü tespit etti.

Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimliklerini tek tek tespit edilerek 235 kişinin örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri belirlendi.

Operasyonlarda 190 Şüpheli Gözaltına Alındı

Söz konusu illerdeki cumhuriyet başsavcılıklarından alınan gözaltı kararlarının ardından KOM Başkanlığı koordinasyonunda Çekirge adı verilen operasyon başlatıldı.

Sabah erken saatlerde Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kırıkkale, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak’ta önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Operasyonlarda, şu ana kadar 190 şüphelinin gözaltına alındı ve diğer zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. 151 kişi de bilgisine başvurulmak üzere emniyet’e davet edildi.

KOM Daire Başkanlığınca yürütülen operasyon;
* Sosyal Güvenlik Kurumu’nu zarara uğratır şekilde engelli raporu, usulsüz reçete, sahte PCR testi ve usulsüz sigorta pirimi düzenleyenlere,
* Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak telefon dolandırıcılığı, yüksek kar vaadi-saadet zinciri, dini duyguları istismar ederek falcılık ve medyumluk yapanlara,
* Hazine arazilerinin, gayrimenkullerin satışlarında usulsüzlük yaparak ve avantajlı esnaf kredisi sağlanacağı vadedenlere,
* Naylon fatura,
* Usulsüz belge,
* Usulsüz akaryakıt alım satımı ve ihalede usulsüzlük yapanlar ile iş bulma vaadi ve sınavlara başkasını sokma-JOKER, DUBLÖR şahıs yöntemiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilenlere yönelik düzenlendi.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/9-ay-suren-takibin-ardindan-28-ilde-es-zamanli-cekirge-operasyonu

REKLAM ALANI