Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AK PARTİ ŞEHİTKAMİL İLÇE BAŞKANI MEHMET YILMAZ `DAN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK PARTİ ŞEHİTKAMİL İLÇE BAŞKANI MEHMET YILMAZ `DAN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
09.01.2021
A+
A-

ABDULLAH YİĞİT-GAZİANTEP

AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yılmaz, “Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Ülkemiz basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda haber veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı, yol gösterici hatta kamusal denetim işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden basın mensubu arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle her anın canlı tanıkları olan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI