Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’BALIKAYAĞI KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ 5 AYDA TAMAMLANACAK’’

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’BALIKAYAĞI KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ 5 AYDA TAMAMLANACAK’’
REKLAM ALANI
30.09.2023
A+
A-

BÜLTEN NO : 523
TARİH : 30.09.2023
HABER BAŞLIĞI : BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’BALIKAYAĞI KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ 5 AYDA TAMAMLANACAK’’

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kent trafiğini rahatlatmak amacıyla Balıkayağı Bulvarında başlattığı Balıkayağı Köprülü Kavşak çalışmasını sürdürüyor. Gece geç saatlerde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Köprülü Kavşağın 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Balıkayağı Bulvarı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte Şanlıurfa’ya bir köprülü kavşak daha kazandırılıyor. 18 ayda tamamlanması beklenilen Köprülü Kavşak için devreye giren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Köprülü Kavşak 5 ayda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Balıkayağı Bulvarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken Park ve Bahçeler Daire Başkanlığ ekipleri Başkan Beyazgül’ün talimatlarıyla bölgede kaldırımlarda ve refüjlerde bulunan ağaçları iş makineleri yardımıyla yerinden sökerek budama işlemini yaptıktan sonra Buluntu Hoca Bulvarında toprakla buluşturuyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Meclis Üyesi Faruk Bayuk ile birlikte Balıkayağı Köprülü Kavşak ile alternatif yol çalışmasını inceledi. Vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Beyazgül, ulaşımın yan yollardan sağlanacağını ifade etti.

Karaköprü ilçesinde ikamet eden vatandaşlar Köprülü Kavşak ile birlikte ilçede ulaşımın daha da rahatlayacağını ifade ederek Başkan Beyazgül’e teşekkür ettiler.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI’’
Şehir merkezinden Diyarbakır yoluna transit geçişin sağlanması için Balıkayağı Köprülü Kavşak çalışmasının devam ettiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Balıkayağı Köprülü Kavşağı İnşallah Karaköprü ilçesine girişi büyük bir oranda rahatlatacaktır. Karayolları tarafından yapılmakta olan Balıkayağı Köprülü Kavşağı çalışması için alternatif yollar belirledik ve bu yollarda asfaltlama çalışması yapıyoruz. Alternatif yollar için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Köprülü kavşak projesi için çok uzun süren görüşmelerde bulunduk. Balıkayağı Köprülü Kavşağın yapılmasıyla Karaköprü güzergahı daha seri olarak geçilecek. Bundan sonraki aşamada ise Fuar Kavşağı ile Azerbaycan ve Buluntu Hoca kavşağı olarak devam edecektir. Şanlıurfa merkezden çıkan araçlar hiçbir yere takılmadan yoluna devam edecek. Tüm ekiplerimiz burada görev yapıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz gece boyunca çalışmalarını sürdürecek. Halkımızın sıkıntı çekmemesi için ne gerekiyorsa yapacaklar. Yan yollarda çalışmalar devam ediyor. Ümidimiz bunun da kısa sürede bitirilerek vatandaşların hizmetine sunmaktır. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımızla irtibat halindeyiz. Köprülü Kavşağın süresi 18 ay olarak ihale de belirlenmişti. Girişimlerimiz sonucu 5 aya düşürüldü. Şimdi 5 ayda bitirilmesi noktasında da ısrarlı ve kararlı duruşumuz olacaktır. Balıkayağı Köprülü Kavşak projesi memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olsun’’ dedi.
Balıkayağı Bulvarında yapılacak olan kavşak tamamlandığında Abide Kavşağından yola çıkan bir araç sırasıyla Balıkayağı Körprülü kavşağı ve devamında yapılacak olan GAP Bulvarı Köprülü Kavşağını da geçerek Şanlıurfa GAP Havalimanına sinyalize olmadan transit geçiş sağlanmış olacak.

ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, belirlenen yol güzergahlarında yön levhaları ve işaretleme çalışmalarını tamamladı. Balıkayağı Bulvarı, Köprülü kavşak çalışması nedeniyle bu hafta içerisinde ulaşıma kapanacak. Karaköprü ilçesi ve Diyarbakır yolunu kullanacak olan sürücüler alternatif yollara yönlendirilecek.

İŞTE O GÜZERGÂHLAR
Balıkayağı Kavşak çalışması süresince vatandaşlarımız alternatif güzergâh olarak kullanacağı güzergah; Abide istikametinden gelip Diyarbakır (GAP Havalimanı) yönüne devam etmek isteyen vatandaşlarımızın, Narlıdere Köprülü Kavşağından sola dönerek Çardaklıkaya bulvarını kullanarak Fuar Alanından veya Azerbaycan bulvarından Diyarbakır yoluna katılım sağlanması. Diyarbakır (GAP Havalimanı) yönünden gelip Otogar-Şehir Merkezi (Abide) istikametine devam etmek isteyen vatandaşlarımızın ise, Azerbaycan Bulvarından-Fuar Alanı Kavşağından – 402 Caddeden sağa dönerek Çardaklıkaya bulvarına katılıp devamında Narlıdere Kavşağından sağa dönerek şehir merkezine devam etmeleri gerekmektedir. Şehir içi toplu taşıma hatlarımızda faaliyet gösteren 73-73A-70 numaralı otobüs hatları çalışma süresince Mehmet Hafız Bulvarını kullanacaktır. Tüm ağır vasıta araçlarımız Buluntu Hoca Bulvarını kullanacaktır.

Vatandaşlarımızın trafik işaret ve uyarı levhalarına uymaları büyük önem arz etmektedir.

 

VİDEO LİNKİ: https://youtu.be/rYGpjmWi0HM

ALTERNATİF VİDEO LİNKİ: https://we.tl/t-7gbz90lOk4

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

İnternet Siteleri için FLV uzantılı Görüntü linki :
https://www.youtube.com/sanliurfabld
Basın Bültenlerinin videoları İçin ftp adresi : ftp://ftp.sanliurfa.bel.tr/ortak
Kullanıcı Adı : basinftp
Şifre : basin63

REKLAM ALANI