Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığını da ziyaret etti

Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığını da ziyaret etti
REKLAM ALANI
29.12.2021
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmî ziyaret kapsamında geldiği başkent Saraybosna’da, Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığını da ziyaret etti. Birliğe gelişinde Tören Mangasını selamlayan, birlik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Akar brifing aldı, talimatlar verdi.

 

Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı personeline de hitap eden Bakan Akar, yapılan görevin önemine vurgu yaptı. Burada görevli Mehmetçiğin bir taraftan ülkesini temsil ederken diğer taraftan da önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getiren Bakan Akar, Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki tarihî geçmişe, ortak değerlere dikkati çekti.

Türkiye’nin bir Balkan ülkesi olarak Bosna Hersek ile olan ilgisinin her geçen gün arttığını ifade eden Bakan Akar, “Buranın istikrarı, bütünlüğü tüm Balkanlar için, bizim için son derece önemli. Bosna Hersek’in bir bütün olarak mevcudiyetini sürdürmesi, ülkenin istikrarı, buradaki insanların rahat, huzur ve güven içinde yaşaması için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ülkede geçmişte yaşanan sıkıntı ve acıları hatırlatan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Şu anda geldiğimiz noktada Bosna Hersek bir bütün hâlinde çok ciddi mesafeler katetti. Siyasi, sosyal, ekonomik, askerî gelişmeler kaydetti. Bizim temennimiz elde edilen kazanımların kaybolmamasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız her vesileyle dile getiriyor, Bosna Hersek’in istikrarı üzerinde önemle duruyoruz. Bosna Hersek’teki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Amacı, maksadı, şekli ne olursa olsun ayrılıkçı girişimlerden kimseye fayda yok. Bu nedenle biz hep birlik, bütünlük diyor, Bosna Hersek’in mevcudiyetini sürdürmesini istiyoruz.”

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinin gelişmesi için yaptıkları çalışmalara değinen Bakan Akar, ülkenin Avrupa ve Atlantik kurumları ile NATO’ya entegrasyonu konularında da destek vermeyi sürdürdüklerini belirtti.

Personelin gerçekleştirdiği temsil görevini “ağır ve zor bir görev” olarak nitelendiren Bakan Akar, “Yapılan en ufak bir yanlış Türk Silahlı Kuvvetlerine mal olur. O nedenle hassas olmanız gerekir. Eğitiminiz, disiplininiz, Türk Silahlı Kuvvetlerini temsiliniz çok önemli, bu konuda örnek olmalısınız.” dedi.

Koronavirüs salgını konusunda da dikkatli olunmasının gerekliliğinin hatırlatan Bakan Akar, sözlerinin sonunda personelin yeni yılını kutladı, başarılı görevler dileğinde bulundu. Bakan Akar, resmî ziyaretlerini tamamlamasının ardından Bosna Hersek’ten ayrılarak Kosova’ya geçti.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/28122021-88170

REKLAM ALANI