Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK
REKLAM ALANI
06.01.2022
A+
A-

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa’da, gençlerin eğitimine büyük önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilvan İlçesinde yapımı tamamlanan İlçe Kütüphanesi açılış için gün sayıyor.

 

20,4’lük yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da eğitime yönelik desteklerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Başkan Beyazgül’ün ilçelerdeki gençlerin geleceğinin şekilleneceği kütüphanelerin yapılması talimatı ile başlatılan Hilvan İlçe Kütüphanesi tamamlandı.

Üniversiteye hazırlanan, kitap okumak için sessiz, ferah bir ortam arayan gençlerin ihtiyaçlarına her açıdan destek sunacak Hilvan Kütüphanesinde her şey titizlikle tasarlanarak proje hayata geçirildi.

Resmi açılış için gün sayan kütüphaneden faydalanmak isteyen gençlerin ilgi gösterdiği Hilvan Kütüphanesi gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasında da büyük rol oynayacak.

2 katlı olarak inşa edilen kütüphanenin iç tasarımı da ders çalışmaya gelecek vatandaşlar için özel olarak dizayn edildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün “Gençliğe Yatırım Geleceğe Yatırımdır” sözü ışığında Şanlıurfa’da gençlerin eğitimlerine yatırımlar her geçen gün daha da artıyor.

Kütüphane içerisinde gençlerin faydalanacağı alanların yanında çocuk kütüphanesi de yer alıyor. Geleceğin teminatı gençlerin eğitimlerine büyük oranda katkı sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan kütüphanenin çevresinde ayrıca 12 dönümlük alanda Kent Park çalışması başlatıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Hilvan İlçe Kütüphanesinin açılışının önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

 

REKLAM ALANI