Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ÇİFTÇİLERE FISTIK EĞİTİMİ

ÇİFTÇİLERE FISTIK EĞİTİMİ
REKLAM ALANI

ÇİFTÇİLERE FISTIK EĞİTİMİ

Türkiye’de fıstığın ana yurdu olarak bilinen ve Türkiye’de fıstığın yüzde 33 ‘unu yetiştiren Şanlıurfa’da çiftçilere yönelik “Fıstıkta sararma ve kuruma” adı altında eğitim verildi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı, Gap Tarımsal Araştırma Enstitü müdürlüğü ve Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle çiftçilere yönelik “Fıstıkta sararma ve kuruma” ile ilgili çiftçilere eğitim verildi.

Şanlıurfa Ziraat Odası konferans salonunda düzenlenen eğitme Şanlıurfa Ziraat Odası başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Karaköprü ilçe Tarım ve Orman müdürü İsmail Şeyhanlı, Haliliye İlçe Tarım ve Orman müdürü Mustafa Demir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve kırsal kalkınma daire başkanı Sait Ardan, Mühendisler Odası başkanı Abdullah Melik, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Derneği Genel Başkanı Mahmut Kaytan, Kente görev yapan Tarım danışmanları, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

FISTIK YETİŞTİRİCİLERİ ZİRAAT ODASINDA BİR ARAYA GELDİ

Gerçekleştirilen eğitim hakkında konuşan GAP TEAM meyve Hastalıkları Uzmanı Şahin Merdan Türkölmez; son süreçte fıstıkla ilgili bilgi kirliliği mevcut. Fıstıkta yaşanan kurumalar besin yoksunluğundan mı, böceklerden mi yoksa hastalık etmenlerinden mi kaynaklandığını ayırt etmek için böyle bir eğitim verme zorunluluğu gördük. Fıstık ağaçlarına zarar veren sitoplazmanın belirtileri nelerdir. Fıstıkta kendini nasıl belli eder bu konular üzerinde katılımcılar bilgi aktardık. Çiftçilerin doğru bildiği yanlışlar, bizimde yanlış bildiğimiz doğruları paylaştık. Dedi.

Bu ve buna benzer eğitimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini aktaran Türkölmez, çiftçilerin sorunlarıyla sürekli hemhal olmamız lazım. Çiftçilerimize katılımlarında dolayı teşekkür ediyorum. Her fırsatta çiftçimizle buluşmak için çalışmalarımız sürdüreceğiz. dedi.

EYYÜPOĞLU: BİLİNÇLİ VE EĞİTİMLİ ÇİFTÇİLER YETİŞTİRMELİYİZ

Toplantıya evsahipliği yapan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise çiftçilerimize fayda sağlayacak her türlü eğitimler için paydaş kurumlarla diyalog içinde olacağız. Buradaki temel hedefimiz bilinçli ve eğitimli çiftçiler yetiştirmek. Bu tür çalışmalar sayesinde hep girdi maliyetleri düşer hem de daha çok verim elde etmiş oluruz. Bu ve buna benzen eğitimlerimiz devam edecek. Bu vesileyle bizleri yalınız bırakmayan her daim fikir alış verişinde bulunduğumuz GAP Tarımsal Araştırma Enstitü müdürlüğüne ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı.

HABER:ABDULLAH YİĞİT

REKLAM ALANI