Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 18. Kıbrıs İpek Kozası Günleri Festivali’nin Açılışı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 18. Kıbrıs İpek Kozası Günleri Festivali’nin Açılışı’na katıldı
REKLAM ALANI
07.05.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 18. Kıbrıs İpek Kozası Günleri Festivali’nin Açılışı’na katıldı

.2023

“İpek böcekçiliğinin tekrar geliştirilmesi ve ekonomik hayata kazandırılması, ülkemize büyük katkı sağlayacaktır”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte Girne Belediyesi, Beylerbeyi Muhtarlığı ve Yeşil Barış Hareketi iş birliğinde, Bellapais Manastırı giriş alanında düzenlenen 18. Kıbrıs İpek Kozası Günleri Festivali’nin Açılışı’na katıldı.

Festivalde yaptığı konuşmada, tarihi bir mekânda böylesine güzel bir etkinlikte bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, etkinliğin hazırlanmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar festivale, Anavatan Türkiye’den ve yurt dışından gelen turistlerin de katılım gösterdiğini ifade edip Kıbrıs’ta varlığımızı sürdürürken kültürümüze, geçmişten gelen geleneklerimize ve buradaki varlığımızın teminatı olan üretimin önemine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti;

“Endüstri ve sanayinin gelişmesiyle ipek böceğini ihmal ettik fakat artık ekonomik açıdan ülkemize katkı sağlayacak bir ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı olarak farklı projelerin hazırlanmasıyla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Eşim Sibel Tatar’ın girişimleriyle şu anda ‘İpeğin Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu’ adı altında bir çalışma sürdürmekteyiz. Yaptığımız çalışmaların ardından Akçay muhtarının da katkısıyla orada bir atölye kurularak ipek böceğinden hangi ürünlerin elde edilebileceğine dair çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların ada sathında yayılması da en büyük temennimizdir. Bu çalışmalar, gençliğe bir ışık tutmakta ve yol göstermektedir. Biz bu kültürümüzü canlandırmak ve yeniden doğuşunu seyretmek istiyoruz.
Ülkemizin en güzel ağaçlarından olan dut ağacına sahip çıkmalıyız. Farklı bölgelere dut ağacı fidanlarının ekilmesi, ipek böcekçiliğinin tekrar geliştirilmesi ve ekonomik hayata kazandırılması, ülkemize büyük katkı sağlayacak ayrıca KKTC’ye gelen turistler de doğamızı, kültürümüzü ve insanlarımızın marifetlerini görme imkânı bulacaktır.”

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-esi-sibel-tatar-ile-birlikte-18-kibris-11011

 

 

 

REKLAM ALANI