Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin ilk başbakanı merhum Mustafa Çağatay’ı anma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin ilk başbakanı merhum Mustafa Çağatay’ı anma törenine katıldı
REKLAM ALANI
04.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin ilk başbakanı merhum Mustafa Çağatay’ı anma törenine katıldı
03.04.2023
“Musfata Çağatay ve onun gibi dava insanlarının yolunda bu davayı yürütmek, Anavatan ile uyum içinde bu süreçleri sürdürmek durumundayız”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin ilk başbakanı merhum Mustafa Çağatay’ı, ölümünün 34’üncü yıl dönümünde anmak üzere düzenlenen törene katıldı.
3 Nisan 1989’da 51 yaşındayken bir trafik kazasında hayatını kaybeden Çağatay’ı anma törenine, ailesi ve sevenlerinin yanında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri katıldı.
Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 09.30’da başlayan törende, Mustafa Çağatay’ın kabrine çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.
Ardından, Merhum Başbakan Mustafa Çağatay’ın ailesi adına Yücel Dolmacı’nın konuşması, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadığı için Nagehan Diner tarafından okundu.

Cumhurbaşkanı Tatar: “Onların davası şu an bizim davamızdır”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise anma töreninde yaptığı konuşmada, Mustafa Çağatay’a ilişkin, “Kendisi Limasol’dan Girne’ye, KKTC’nin kökleşmesinde ve yücelmesinde büyük hizmetleri geçen bir hukukçu, bir mücadeleci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurucularından ve ona büyük hizmetler veren bir abimiz, bir büyüğümüz olarak gerçekten çok sevilen; demokrat kişiliği ve hoşgörüsüyle hep anılan bir devlet adamıydı. Kendisini rahmetle anıyorum, ailesine sabırlar diliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar, “Bugün KKTC, 1983’ten sonra halen yoluna devam ediyorsa ve gelecek yıl 40’ıncı yılını kutlayacaksak, demek ki Musfata Çağatay ve onun gibi dava insanlarının, bugün Doğu Akdeniz’de bir Türk Devleti sahibi olmamızda, bağımsızlık ve özgürlüğümüzde büyük hizmetleri vardır. Onların davası şu an bizim davamızdır. Onların mücadelesi, bizim mücadelemizdir” dedi.

 

 

Dün, yeni seçilen Rum liderin katıldığı bir etkinlikte halen Enosis’ten bahsedildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, mücadelenin devam ettiğini ve bu mücadelenin kutsal olduğunu vurguladı.
“Onların yolunda bu davayı yürütmek, Anavatan ile uyum içinde bu süreçleri sürdürmek durumundayız”
“5’inci kol faaliyetleriyle KKTC’yi karıştırmak için her türlü girişimin devam ettiği bu dönemde Mustafa Çağatay’a, onun davasına, inançlarına, onun yönettiği ve yönlendirdiği şuura ve davaya bakmak lazım” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Çağatay’ın asla Kıbrıs Türk halkını Anadolu’dan uzaklaştıracak ve yok oluşa sürükleyecek bir siyaseti kabul etmeyeceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar sözlerini, “Biz onların yolunda bu davayı yürütmek, bu davayı yönetmek ve kopmaz bağlarımızın devam etmesi için Anavatan ile uyum içerisinde bu süreçleri sürdürmek durumunda olduğumuzu bir kez daha onun manevi huzurunda paylaşmayı bir vazife biliyorum” diyerek sonlandırdı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kktcnin-ilk-basbakani-merhum-mustafa-cagatayi-anma-10873

 

 

REKLAM ALANI