Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

HADİ ÖZTOP `TAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJ

HADİ ÖZTOP `TAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJ
REKLAM ALANI
15.02.2023
A+
A-

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, mesajında şu ifadelere yer verdi;

İdrak ettiğimiz mübarek üç aylar feyiz ve bereketinin bir başka gecesi olan ve ruhlarımıza huzur ve sükun veren Miraç Kandiline erişmenin sevincini yaşıyoruz.

Zamanın hikmetinden yoksun tecrübelerin maneviyatları zayıflattığı, dostluk ve kardeşliğin, selam ve muhabbetin, ahlak ve adaletin, bilgelik ve medeniliğin bu savrulmalardan nasiplendiği bir vasatta, ‘hatırlatan, uyaran ve öğreten’ sembollerimiz açısından bu gecelerimizin bir başka önemi vardır.

Hakkı ve sabrı tavsiyeleşerek iyiliklerin artması, gönülden gönüle sağlam köprüler kurulması, fıtratın ve vicdanın kodları ile belirlenmiş kültür ikliminin yaygınlaşması, medeniyet bilincimizin güçlü ve berrak hafızalarla yarınlara taşınması, sosyo-kültürel zenginliklerimizin hakikat ölçeğinde yeniden üretilmesi adına birer irfan parıltısı olan bu geceleri hakkıyla idrak etmeye çalışmalıyız.

Bu geceyi ve tüm zamanları aziz bilerek, Şafakta ve en üste gözlediğimiz sayısız işaret ile ibadetlerimize ve ahlakımıza bilginin gölgesinde çeki düzen vermeli, ümmetin dinmeyen acıları ve yeryüzünün tüm mağdurları için dualar etmeli, ümitsizlikten kurtulmalı, ‘Hakkın vadettiği günlerin doğacağı’ ufuklara umutla bakmalıyız.

Bu mübarek gün ve geceler vesilesiyle birlik, paylaşım ve dayanışmaya daha çok önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınarak af yolunu tutmalı, arınmayı ve mağfiret dilemeyi marifet bilmeli, hatalarımızı telafi etme cihetine gitmeliyiz. Aklımızı ve yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, eşref-i mahlukat olduğumuzu unutmadan manayı ve istikameti, fazilet ve erdemi ön plana çıkaran bir hayatı tercih etmeliyiz.

Bu duygularla; mübarek gecemizin insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını diler, Şanlıurfalı hemşerilerimin ve tüm Alem-i İslam’ın Miraç kandilini tebrik ederim.

Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Tüm deprem şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

HADİ ÖZTOP- VİRANŞEHİR

REKLAM ALANI