Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

KAMU PERSONEL DERNEĞİ TARAFINDAN CUMHURİYETİN 100. YILI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

KAMU PERSONEL DERNEĞİ TARAFINDAN CUMHURİYETİN 100. YILI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
REKLAM ALANI
30.10.2023
A+
A-

KAMU PERSONEL DERNEĞİ TARAFINDAN CUMHURİYETİN 100. YILI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

ABDULLAH YİĞİT-FATİH ÖZBEK -ANKARA

Kamu Personel Derneği (KAMUPERDER), 29 Ekim 2023 tarihinde, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis salonunda sunuculuğunu Aylin Kılıç’ın yaptığı “1923’ten Günümüze Cumhuriyetin Kazanımları” konulu etkinliğini Kamu Personel Derneği Genel Başkanı Dr. Menderes Kandemir ev sahipliğinde “Cumhuriyetin 100. Yılı Ödül Töreni” muhteşem bir şekilde yapıldı.

Açılış konuşmasını KAMUPERDER Genel Başkanı Dr. Menderes Kandemir’in, protokol konuşmalarını ise TÜSİAV Başkanı Sayın Veli Sarıtoprak’ın yaptığı etkinliğe; Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Sayın Ali Coşkun ve Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yavuz Demir ve Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serdar TÜTEK konuk olarak katıldılar.

Ayrıca, Yozgat Bozok Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan İşgüzar, 1986 Türkiye Güzeli Meltem Doğanay, Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Kasım Karataş, Hukukçu ve Genel Cerrah Av. E. Neval Yılmaz etkinliğe konuşmacı olarak yer aldılar.

Etkinlik sonrası Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Sayın Ali Coşkun’a Cumhuriyetin 100. Yılı Siyaset Adamı, ATO Başkanı Gürsel Baran’a Cumhuriyetin 100. Yılı Oda Başkanı, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir’e Cumhuriyetin 100. Yılı Bilim İnsanı, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak’a Cumhuriyetin 100. Yılı STK Öncüsü, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek’e Cumhuriyetin 100. Yılı Genç Girişimcisi ve 1986 Türkiye Güzeli Meltem Doğanay’a Cumhuriyetin 100. Yılı 1986 Türkiye Güzeli ödüllerini KAMUPERDER Genel Başkanı Dr. Menderes Kandemir tarafından verildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan; Prof. Dr. Hasan İşgüzar’a, Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ’a, Prof. Dr. Nevzat Arık’a, Prof. Dr. Kasım Karataş’a ve Av. E. Neval Yılmaz’a Cumhuriyetin 100. Yılı Akademisyenleri, ödülleri takdim edildi.

Ayrıca, Dernek Başkan Yardımcısı Murat Kınaç’a, Ankara İl Başkanı Sabiha Karaosman’a ve Program sunucusu Aylin Kılç’a STK Gönüllüsü ödülü takdim edilmiştir.

 

Kamu Personel Derneği Genel Başkanı Dr. Menderes Kandemir, Açılış konuşmasındaki tam metni;

Sayın Bakanım, Sayın Başkanlarım, Kurumların değerli müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının güzide başkanları ve temsilcileri, değerli basın mensupları ve kıymetli misafirlerimiz,
Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz “1923 ten Günümüze Cumhuriyetin Kazanımları” konulu etkinlik ile “Cumhuriyetin 100. Yılı Ödül Töreni”mize hoş geldiniz.

Öncelikle bu salonu bize tahsis eden, ATO Başkanımız Sayın Gürsel Baran’a Derneğimiz adına teşekkür ederiz. Bugün kendisine de “Cumhuriyetin 100. Yılı Oda Başkanı” olarak bir ödül takdimimiz olacaktı, fakat son anda gelişen bir programından dolayı aramıza katılamayacağı bildirilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünü hatırlatarak, Filistin’de İsrail’in yapmış olduğu katliamı kınıyor, bir an önce barışın tesis edilmesini temenni ediyoruz.

Evet, Cumhuriyet 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. Cumhuriyet emektir, alın teridir. Milletimize verilmiş en büyük miras ve vaz geçilmez bir değerdir. İşte bu değer bizleri milli bir devletin onurlu bireyleri, özgürce düşünebilen, yaşayabilen ve eşit haklara sahip birer ferdi ve devletin gerçek sahipleri haline getirmiştir.

Cumhuriyet çağdaşlaşma demektir, muasır medeniyet demektir. Cumhuriyet sanayi demektir, tarım demektir, teknoloji demektir. Cumhuriyet ilim demektir, bilim demektir. Değer üretmektir.

Evet, bu bilinçle Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyor, Cumhuriyetimizin 2. Yüz yılına girerken, Kamu Personel Derneği olarak bu görev bilinciyle hareket ederek, diğer Sivil Toplum Kuruluşlarıyla iş birliği yaparak daha çok çalışacağımıza, laf değil icraat üreteceğimize huzurunuzda söz veriyorum.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum.

Siz değerli katılımcılarımıza ve basın mensubu arkadaşlarımıza etkinliğimize katılım sağladığınız içinde teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum.
Saygılarımla.

Etkinliğimize katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

REKLAM ALANI