Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

KARAKÖPRÜ’DE MÜSLÜM GÜRSES MÜZESİ AÇILDI

KARAKÖPRÜ’DE MÜSLÜM GÜRSES MÜZESİ AÇILDI
REKLAM ALANI
16.06.2021
A+
A-

EN BABA MÜZE KARAKÖPRÜ’DE AÇILDI

KARAKÖPRÜ’DE MÜSLÜM GÜRSES MÜZESİ AÇILDI

Müze şehir olma yolunda ilerleyen Karaköprü’de Başkan Metin Baydilli’nin girişimleriyle Karaköprü’ye taşınan Müslüm Gürses müzesi yapılan törenle hizmete açıldı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ilçeyi müze şehir yapma hedefinde yeni bir müzeyi Karaköprü’ye kazandırdı. Şanlıurfalı merhum sanatçı Müslüm Gürses’ in hatırasını yaşatmak için Şanlıurfa Valiliği bünyesinde geçtiğimiz yıllarda açılan Müslüm Gürses Müzesi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle ilçeye taşındı.

Karaköprü yaşam park içerisindeki müze yapılan açılış töreniyle hizmete açıldı. Müzenin içerisinde Müslüm Gürses’e ait kişisel kıyafetler ve malzemeler bulunurken, sanatçının fotoğrafları ve albümleri sergileniyor. Müzenin açılışına müzeyi ilçeye kazandıran Başkan Baydilli’nin yanı sıra AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Şanlıurfa Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti MKYK Y. Üyesi Vildan Polat, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, AK Parti Merkez İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Müslüm Gürses Müzesinin açılışına sürpriz olarak Müslüm Gürses’e benzerliğiyle dikkat çeken Bülent Şevik de davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçeyi müze şehir yapma yolunda yeni müzeler kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Çok şükür bugün Şanlıurfa ve ülkemiz için önemli bir değer olan merhum Müslüm Gürses’in hatırasını yaşatacağımız Müslüm Gürses müzesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Müze açılışlarımıza inşallah Basın ve Sinema Müzesi ile Tasavvuf Müzesini de ekleyeceğiz. Müslüm Gürses Müzemizin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz ise konuşmasında şehirleri şehir yapan şeyin kültürü, medeniyeti ve etkinlikleri olduğunu dile getirerek, “Şanlıurfa kadim bir medeniyetin ürünüdür. Bu şehrin birçok değeri vardır ve Müslüm Gürses de onlardan biridir. Bu müzenin ilçeye kazandırılmasını sağlayan belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Müslüm Gürses Müzesi Karaköprü’ye hayırlı olsun” dedi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya da daha önce valilik bünyesinde bulunan Müslüm Gürses müzesinin Kurtuluş müzesi içerisinde olduğunu ancak yer sıkıntısı nedeniyle taşımak istediklerini kaydederek, “Karaköprü Belediyemiz bu konuda ısrarcı oldular ve Müslüm

Gürses müzesini ilçeye kazandırmak istediler. Sonuçta da müze yeni yerine taşındı ve bugün hizmete açıldı” diyerek müzenin hayırlı olmasını diledi.

Açılış öncesi Başkan Baydilli, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yanılmaz ve misafirlere El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi ile Basın ve Sinema Müzesini gezdirerek tanıtımını yaptı.

Karaköprü Yaşam Park içerisindeki Müslüm Gürses Müzesi pazartesi günleri haricinde her gün mesai saatleri içerisinde ziyaret edilebilecek.

www.karakopru.bel.tr

REKLAM ALANI