Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mikhail Mişustin: Hükümet ve Birleşik Rusya sistematik bir etkileşim kurdu

Mikhail Mişustin: Hükümet ve Birleşik Rusya sistematik bir etkileşim kurdu
REKLAM ALANI
01.04.2024
A+
A-

Mikhail Mişustin: Hükümet ve Birleşik Rusya sistematik bir etkileşim kurdu
2024,

Bu sosyal alan, ekonomi, yeni bölgelerin entegrasyonu, SVO katılımcılarına ve ailelerine destek ile ilgilidir.
Bakanlar Kurulu başkanı, Hükümetin yıllık raporunun arifesinde Devlet Duması’ndaki parti grubuyla yaptığı toplantıda, Hükümet ile Birleşik Rusya arasındaki etkileşimin etkili olduğunu vurguladı.

“Ülkenin her bölgesindeki insanların yaşamlarını iyileştirmek için her şeyi yapıyoruz. Diyalog, her düzeyde mümkün olduğunca açık bir şekilde, ilgili komitelerde, hükümet saatleri içindeki parlamento oturumlarında yürütülüyor. Ve sonuç olarak uyguladığımız kararlar, Başkan’ın bizim için belirlediği görevleri güvenle yerine getirmemize olanak sağlıyor” dedi Mikhail Mişustin .

Bakanlar Kurulu başkanı, Birleşik Rusya’ya bütçe konusundaki çalışmaları için teşekkür etti – buna halk için önemli kararlarla destek verildi. Değişiklikler 138 milyar rubleyi aştı ve kırsal alanların kapsamlı kalkınmasını, kalp-damar hastalıklarıyla mücadeleyi, eğitimi ve bilimi kapsıyordu.

Mikhail Mişustin, Birleşik Rusya’nın iş hukuku konusundaki çalışmalarındaki rolüne dikkat çekti. “Hizip, Çalışma Bakanlığı ile işbirliği içinde, federal bütçedeki istihdam hizmetlerinin verimliliğini artırmak için 6 milyar ruble tahsis edilmesini destekledi. Vatandaşların istedikleri işi bulma fırsatlarını genişletmek için çok şey yapıldı – ilgili federal yasanın kabul edilmesini kastediyorum” dedi Başbakan.

İş kanununun mevcut personel talebini dikkate alarak bölgelerdeki ilgili yapıların faaliyetlerinin temellerini iyileştirdiğini belirtti.

“Engellilerin, gençlerin ve askerlik hizmetini tamamlamış kişilerin istihdamını teşvik eden standartlar oluşturuldu. Geliştirilen yasa, insanlar için en önemli konulara yönelik kapsamlı bir yaklaşımı temsil ediyor” diye vurguladı.

Ona göre Hükümet, özel bir askeri operasyonun faaliyetlerinin sağlanması konusuna gösterdiği ilgiden dolayı Birleşik Rusya’ya minnettardır.

“ Andrei Turchak (Parti Genel Konseyi Sekreteri – editörün notu) liderliğindeki bir çalışma grubu bu konuyla aktif olarak ilgileniyor. Tüm parlamenterlerin böyle bir platformda etkileşimi, kararların kalitesinin ve verimliliğinin artırılmasını mümkün kılmaktadır. Birleşik Rusya milletvekilleri sürekli olarak yeni bölgelerimizi ziyaret ediyor. Bu da oradaki insanların ihtiyaçlarını iyi anladıkları anlamına geliyor ve bu da bölge sakinlerine en doğru ve etkili şekilde yardımcı olacak yasaların geliştirilip geçirilmesini mümkün kılıyor” dedi Mikhail Mişustin.

Ayrıca Birleşik Rusya ve Kuzey Askeri Bölge çalışma grubunun, çocukların okullara, yaz kamplarına ve anaokullarına öncelikli kabul hakkı da dahil olmak üzere özel operasyona katılanları ve sevdiklerini destekleme girişimlerine dikkat çekti.

“Ve gönüllülere askeri personelle aynı koşulları sağlayan standartlar. Savunucularımızın, özel bir askeri operasyona katılımla bağlantılı olarak elde edilen tüm gelirlerin vergiden muaf tutulması da dahil. Son zamanlarda, askeri personel gibi gönüllülere yönelik zorunlu devlet kişisel sigortasına ilişkin ödemelerin temelini ve prosedürünü belirleyen bir yasa tasarısı ilk okumada kabul edildi” diye hatırladı Mikhail Mişustin.

Ayrıca Birleşik Rusya, yeni bölgelerin entegrasyonu konusunda ayrıntılı önerilerde bulundu. Partinin inisiyatifiyle sosyo-ekonomik kalkınma sorunları çözülüyor ve özel ekonomik bölgelerin oluşturulması destek alıyor. Mikhail Mişustin, partinin sosyal alana özel önem verdiğini belirtti.

“Hükümet, Birleşik Rusya’nın sağlık kamplarında engelli çocuklara yer ayırma girişimini onayladı – bu zaten yasalaştı. Ve milletvekillerinin değişiklikleri üç yıl süreyle federal bütçeye dahil ediliyor. Çalışmalarınız sayesinde, çocukların orada daha rahat ve konforlu bir şekilde dinlenebilmesi için altyapının modernizasyonuna ayrılan fon miktarı iki katına çıkarıldı” dedi Bakanlar Kurulu başkanı.

Buna karşılık, Birleşik Rusya’nın Duma fraksiyonunun başkanı Vladimir Vasiliev, partinin yeni ulusal projelerin hazırlanmasına ilişkin 80 yasa çıkardığına dikkat çekti – Başkan bunları Adresinde duyurdu. 47’si ikinci okuma için şimdiden hazır. Kanunlar “Aile”, “Rusya’nın Gençliği”, “Uzun ve Aktif Yaşam”, “Veri Ekonomisi” ulusal projeleri ile ilgilidir. Vladimir Vasiliev kendinden emin: “Ülkenin savunma kabiliyetini ve teknolojik egemenliğini güçlendirmeye, profesyonel personel yetiştirmeye ve Kuzey Askeri Bölge katılımcıları arasından yeni bir seçkinler oluşturmaya yardımcı olacaklar.”

Birleşik Rusya ve Hükümetin konsolidasyonunun yasama çalışmalarının kalitesinde bir iyileşmeye yol açtığını vurguladı. “2022 yılında 653 yasadan 428’i oy birliğiyle kabul edildi. 2023 yılında 694’ten 450’si oybirliğiyle kabul edildi, iyi bir yolda ilerliyoruz ve umarım bu konsolidasyonu sürdürmeye devam ederiz” dedi.

Ayrıca Vladimir Vasiliev’e göre kabul edilen belge ve programların uygulanmasının izlenmesi önemlidir.

“Bunu yapmamıza olanak tanıyan bir sistem kurduk. Grubun milletvekilleri, okulların elden geçirildiği yerlere düzenli olarak seyahat etmeye başladı. Ve orada, ebeveynler, öğretim elemanları ve aktif vatandaşlarla birlikte, Hesap Odası’nın verilerine dayanarak işin ilerleyişini sürekli izlediler. Sonuç olarak 2022’de 923 milyon ruble, 2023’te ise 737 milyon ruble tasarruf edildi” dedi Vladimir Vasiliev.

Duma grubunun başkanı, Birleşik Rusya’nın yasama önceliklerinin temelinin, partinin halk programında yer alan Başkan’ın talimatları olduğunu vurguladı. Tüm girişimler Hükümetle birlikte yürütülüyor.

“Yapılanlar: entegrasyon, sosyo-ekonomik restorasyon, yeni bölgelerin geliştirilmesi – 62 yasa hazırlandı. SVO katılımcılarına destek – 90’dan fazla yasa. Rusya ekonomisine destek – yaklaşık 200. Yoksullukla mücadele, asgari ücretin Ocak 2024’ten itibaren ayda 19 bin rubleye çıkarılması, istihdam hizmetleri sağlama sisteminin iyileştirilmesi, iş kanunu. 2022 ve 2023’te 1.347 yasa kabul edildi” diye özetledi Vladimir Vasiliev.

Hoparlör
Vasilyev Vladimir Abdualiyeviç
Vasilyev Vladimir Abdualiyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması’ndaki “BİRLEŞİK RUSYA” grubunun başkanı, Partinin Tver bölge şubesinin Bölgesel Siyasi Konseyi Başkanlığı üyesi
#Mişustin
#Vasiliev
#Devlet
#işbirliği
#ER grubu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/mihail-mishustin-u-pravitelstva-i-edinoj-rossii-vystroeno-sistemnoe-vzaimodejstvie

 

REKLAM ALANI