Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MİLLETVEKİLİ KARADAĞ, TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ İSTEDİ

MİLLETVEKİLİ KARADAĞ, TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ İSTEDİ
REKLAM ALANI
27.01.2021
A+
A-

TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, ülkemiz için büyük öneme sahip olan tarım sektörünün çözüm bekleyen önemli sorunları olduğuna değinerek, çiftçilerimizin üzerine büyük bir yük olarak binen bu sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ şöyle konuştu : “Ülkemiz ekonomisi için büyük öneme sahip olan tarım sektörünün çözüm bekleyen önemli sorunları bulunmaktadır. COVİD 19 salgını da sorunların derinleşmesine neden olmuştur.

Iğdır ilimizin tarımsal sorunları arasında bulunan gübre, ilaç, elektrik ve sulama ücretleri gibi girdi fiyatlarının fazla artması üretimi olumsuz etkilemektedir. Bu şartlarda üretim yapan çiftçinin bu yükün altında üretimi devam ettirmesi zor görünmektedir. Girdi fiyatlarının makul seviyelerde çekilmesi sağlanarak çiftçilerimiz rahatlatılmalıdır.

Ayrıca Üreticilerimizin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz ya da düşük faizli olarak uzun vadeli yapılandırılması yetkililerden beklentimizdir”.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI