Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş `tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş `tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
REKLAM ALANI
23.07.2022
A+
A-

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Kamu yönetimi ile vatandaşlarımız arasında önemli bir işlev görevi gören basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Basında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümü münasebetiyle, İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcilerimiz ile tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Fotoğraf açıklaması yok.

REKLAM ALANI