Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Rogun” Hidroelektrik Santrali sementasyon ve drenaj tünelindeki çalışmaların ilerleyişinin ziyaret edilmesi

“Rogun” Hidroelektrik Santrali sementasyon ve drenaj tünelindeki çalışmaların ilerleyişinin ziyaret edilmesi
REKLAM ALANI
12.08.2023
A+
A-

 

 

“Rogun” Hidroelektrik Santrali sementasyon ve drenaj tünelindeki çalışmaların ilerleyişinin ziyaret edilmesi

.2023 , Rogun şehri

 

 

 

 

Yüzyılın dev tesisindeki inşaat çalışmalarının ilerlemesine yönelik ziyaretin devamında – “Rogun” hidroelektrik santrali, barışın ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Sayın. Emomali Rahmon, G1L çimentolama ve drenaj tünelindeki temel çalışmaları süreci ile tanıştı.

 

 

 

 

Bu tünel LOT 2 inşaatına ait olup, yapım işleri müteahhit “Vibuild” firması tarafından yürütülmektedir. Bu tünel “Rogun” hidroelektrik santralinin ana tesislerinden biridir ve proje gerekliliklerine uygun olarak inşa edilecektir. Çimentolama ve drenaj tüneli G1L’nin uzunluğu 234 metre olup, 1002 metre kotundan 975 metreye kadar yer almakta olup, baraj çekirdeğinin altından geçen G-1C çimentolama tüneli ile bağlantılıdır.

G1L sementasyon ve drenaj tüneli projesine göre 790 kuyudan oluşmaktadır. Bugün bu tünelde çalışmaların son aşaması devam ediyor, toplam kuyu sayısının 680’i açılmış ve betonlanmıştır. Tünel güçlendirme çimentolama işleri “Trevi” firması ve “Vibuild” firmasının alt yüklenicisi tarafından yapılmaktadır.

Bu tüneldeki inşaat işlerinin kalitesi ve terminleri uzmanlar tarafından düzenli olarak izlenmektedir. Bu nedenle, “Rogun” hidroelektrik santralinin bu bölümündeki temel işlerinin tamamlanması, plana göre ve inşaat gereklilikleri çerçevesinde gerçekleştirilir.

 

 

 

Çimentolama ve drenaj tüneli G1L, santralin kalıcı tüneli olup betonlama ve drenaj membran işlerine hizmet etmektedir. Bugüne kadar yerli ve yabancı müteahhitler bu tünelde 234 metre mesafe boyunca tünel açma, güçlendirme ve zemin, duvar ve çatının yapısal betonlarını serme işlerini bitirmişler ve çalışmaların bundan sonraki safhalarına da devam etmektedirler.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, “Rogun” hidroelektrik santralinin çimentolama ve drenaj tüneli G1L’deki inşaat işlerini ziyaret ederken, inşaat işçilerinden işleri genişleterek yüksek kalitede tamamlamalarını istedi.

 

 

 

Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, bunun asırlardır büyük bir başarı olduğunu vurguladı. İnşaat işlerinin kalitesine, uluslararası standartları karşılayan yüksek kaliteli malzeme ve ekipman kullanımına öncelik verilmelidir.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31193?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

REKLAM ALANI