Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

SADETTİN BİLGİN `DEN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI

SADETTİN BİLGİN `DEN ‘MEVLANA HAFTASI’ MESAJI
REKLAM ALANI
06.12.2021
A+
A-

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Bilgin, ‘Mevlana Haftası’ münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Bilgin, 13 yy.’ dan günümüze insanların duygu ve düşünce dünyasında ufuklar açmasına vesile olan büyük Türk düşünür, mutasavvıf, şair ve gönül eri olan Hz. Mevlana bizim için kıymet biçilemez bir hazine niteliğindedir dedi.

Başkan Bilgin mesajında,” Sevgi medeniyetimizin manevî mimarı ve gönüller mektebinin âlimi Hz. Mevlâna Celâleddin-i Rumî; hayatı, düşünceleri, eserleri ile sevgiyi, barışı ve hoşgörüyü temel alan evrensel mesajlarıyla milyonları etkilemiş ve gönülleri birleştirmiş; 8 asırdır âlimlerin, ariflerin, âşıkların, bütün insanlığın kılavuz olarak gördüğü, benimsediği şahsiyetler arasına girmeyi başarmıştır.

Döneminde birçok yıkım ve katliamları görmüş Mevlana Hazretlerinin “tüm iyi şeyler, sabırdan sonra gelir” sözü, bizlere günümüzde de rehber olmaktadır. Milletçe zorluklar karşısında sabırla mücadele eden, nefret yerine hoşgörü, düşmanlık yerine kardeşliği benimsediğimiz sürece hiçbir kuvvet birlik ve beraberliğimizi zedelemeyecektir.

İnsana insan olmasından dolayı verdiği önem, hoşgörü, insan sevgisi, vurguladığı düşünceler, günümüzün en büyük sorunlarından olan savaşı, şiddeti ve hoşgörüsüzlüğü önleyecek önemli değerler taşır. Dünyanın her yerinde Hz. Mevlana’nın görüş ve düşüncelerine bugün büyük bir ilgi söz konusu.

Aslında bunun altında yatan en temel neden ise birçok yönden karışıklık ve bunalım içinde olan dünyanın, Hz. Mevlana’nın öğütlerine olan ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır.

Bu açıdan baktığımızda, Mevlana, sadece Konya’nın bir değeri değil, ülkemizin ve hatta tüm insanlığın övünebileceği, gurur duyabileceği ve hep birlikte istifade edebileceğimiz büyük bir değerdir. Hazreti Mevlana’nın temsil ettiği sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü, iyi niyet gibi değerler insanı düşünce dünyasına sevk eden ve içimizdeki manevi boşluğa hitap eden vazgeçilmezlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 748. yıl dönümünde Hz. Mevlâna’yı rahmet ve minnetle yâd ediyor, onun öğretilerinin bizlere ve gelecek nesillere ışık tutmasını, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirmesini ve tüm insanlığın kardeşliğine de vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine kullandı.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI