Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ŞANLIURFA ZİRAAT ODASI BAŞKANI AHMET EYYÜPOĞLU’ NDAN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

ŞANLIURFA ZİRAAT ODASI BAŞKANI AHMET EYYÜPOĞLU’ NDAN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
14.05.2022
A+
A-

ŞANLIURFA ZİRAAT ODASI BAŞKANI AHMET EYYÜPOĞLU’ NDAN 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeniyle Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Eyyüpoğlu mesajında; çiftçilerin çok zor koşullarda çiftçilik yaptığını aktardı.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlayıp; gece gündür çiftçilerin eminde olduklarını ifade etti.

Başkan Eyyüpoğlu; “14 Mayıs Dünya çiftçiler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Çiftçilerimiz iki yıldır çok zor süreçler yaşıyorlar. Bir tarafta pandemi, bir tarafta kuraklık bir tarafta don, bir tarafta dolu, bir tarafta sel, bir tarafta da girdilerin üç katına çıkması. Ondan dolayı çiftçilerimiz çok zor zamandan geçti. Gerek genel merkezimiz nezdinde gerek Tarım Bakanlığı nezdinde çiftçilerimizin sıkıntılarını gidermek için girişimlerde bulunuyoruz. Geçen hafta Bitkisel Genel müdürü, Tarım reformu bölge müdür yardımcısı odamıza gelip bire bir alanları gezip tarlaları inceleyip tespitlerde bulundular. Devlet babadır evladına bakacak Allah’ın izniyle. Hububat fiyatların belirlenmesi sırasında genel merkezimizde sayın genel başkanımızla görüşülüp fiyat istişaresinde bulunması için talepte bulunduk.”

“Maliyetler çok yüksek bu şartlar altında üretim yapamaz”

Maliyetlerin yüksek olduğunu aktaran Eyyüpoğlu; “Elektrik maliyeti çok yüksek çiftçilerimiz bu koşullar altında üretim yapmaları mümkün değil bir tarafta sulama birlikleri fiyatları üçe katladı. Girdiler üçe katlandı çiftçilerimiz bu durumda çok etkilendi. Çiftçilerimiz pandemi zamanında zor şartlarda bile tarlaları terke etmediler üretim yaptılar. Batıda tank top uçak diyorlardı şimdi ise en büyük silah gıdadır. Son zamanlarda Allah’a şükür tarımdan anlayan bakan atandı. İnşallah daha güzel işler başaracağız çünkü işin ehli işin başına gelirse sıkıntı yaşamayacağız. “

Eyyüpoğlu: Pamuk desteklemesi ünümüzdeki günlerde yatacak

Çiftçilerin emrinde olduklarını belirten Başkan Eyyüpoğlu; “Pamuk icmallerini imzaladık Ankara’ya gönderdik inşallah ünümüzdeki günlerde çiftçilerimizin hesaplarına aktarılacaktır. Hububat fiyatından korkmasınlar evet girdi maliyetleri arttı ama fiyatlarda güzel olacak. Çiftçilerimiz zor zamanalar yaşadılar cenabı Allah yar ve yardımcıları olsun. Bizi gece gündüz çiftçilerimizin emrindeyiz.”

TV ve AJANSLAR için VİDEO linki: https://we.tl/t-xo1EIP1sxG

 

 

 

REKLAM ALANI