Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TÜRK MİLLÎ KUVVETLER VAKFI KURUCU GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

TÜRK MİLLÎ KUVVETLER VAKFI KURUCU GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
18.09.2023
A+
A-

TÜRK MİLLÎ KUVVETLER VAKFI KURUCU GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Türk Millî Kuvvetler Vakfı Kurucu Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk Millî Kuvvetler Vakfı Kurucu Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, Mesajında şu ifadelere yer verdi;

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle;
Gazi kelime kökü olarak Arapça bir kelimedir. İslamiyet Dinimizde Gaza ‘ya veya Gazve’ye katılan kişilere verilen bir unvandır. Gaza (savaş), Gazve ise Arap Aşiretler arasında çarpışmaya verilen isimdir. Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) İslam Orduları başında bizzat katıldığı Gazvelerin sayısı 27 tanedir.
Aziz Türk Milleti’min de Gazi kelimesinin karşılığı “ALP” dir. Türkler İslamiyet’i kabul ettikten sonra “ALP GAZİ” olarak kullanılmış bu şanlı ünvan Tasavvufun etkisi ile “ALPEREN” olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Örnek olarak; Osman Gazi’nin yanında Abdurrahman Gazi ve Konur Alp gibi komutanlar vardı ve hem Gazi hemde Alp olarak isimlendiriliyorlardı.

İslam’ın ilk Gazisi Sevgili Peygamberimiz Efendimiz Hz. Resullah’dır (S.A.V.). İslam Dinini tebliğ etmeye başladığı zaman hem Mekkeli müşriklerin saldırıları ile hemde Taif hadisesi ve 14 Mart 642 tarihli Bedir Savaşında Başkomutan Sıfatıyla Gazilik Ünvanını almış idi.

Anadolu Gazilerinin önderi Battal Gazi’dir. Malatya doğumlu olan aynı zamanda Seyit Gazi de denilen Battal Gazi, Seyyid Hüseyin Gazi Hazretleri’nin oğludur.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’te bir Gazi’dir. 9 Ağustos 1915 Çanakkale Muhaberesi Conkbayırı Cephesinde çarpışma esnasında göğsüne gelen bir şarapnel parçasının, göğsünde ki saati paramparça etmesi neticesinde, TBMM’nin 19 Eylül 1921 tarihinde kabul edilen kanunla Gazilik ve Mareşallik unvanı almış ve o günden itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak anılmaya başlanmıştır.
Bizim Kutlu Devletimiz Gazi’dir, Aziz Milletimizin Gazi’dir, Meclisimiz Gazi’dir, Ordumuz Gazi’dir ve her Türk evladının parolası “Kalırsak Gazi, ölürsek Şehit” dir.

 

Şanlı tarihimiz Şehitlerimizin kanlarıyla yazılmış, Gazilerimizin feragatiyle taçlanmıştır.

Gazilik; İmanın, İnancın, Ülkünün, Cesaretin, Ferasetin, Fedakarlığın simgesi, Kahramanlığın tarihe vurulmuş Ulvi Mührüdür.

Gazilerimiz; Aziz Milletimizin gururlarıdır, onurlarıdır, kıvançlarıdır.
Kalan ömürleri ve aileleri bizlere emanettir.

Gazilerimizin her biri Türk Bayrağı’dır. İstiklalimizin ve İstikbalimizin yıkılmaz kaleleridir. Gereken önem ve imtiyazların hat safhada sunulması tarihsel sorumluluğumuzdur.

Hürriyet aşığı bir Millete, Hürriyet ve Bağımsızlığını veren Kahraman Gazilerimiz tabiki bizim kıymetlilerimizdir.

Yaşadığımız toprak parçasını Vat anlaştıran Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Aziz Hatıraları, Yüce Türk Milletimin kalbinde her daim canlı kalacaktır.

İçinde bulunduğumuz Gaziler Haftası münasebetiyle, tüm Gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükranla yad ediyor; Ahirete intikal etmiş olanlarada Cenab-ı ALLAH’tan Rahmet niyaz ediyorum. Rabbim ruhları şad mekanları cennet eylesin.

Türk Millî Kuvvetler Vakfı Kurucu Genel Başkanı
Dr. Fatih ŞİMGA

REKLAM ALANI