Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Andrey Anikeev: “Birleşik Rusya” bahar oturumunda yerli tohum üretimini desteklemek için çalışmaya devam edecek

Andrey Anikeev: “Birleşik Rusya” bahar oturumunda yerli tohum üretimini desteklemek için çalışmaya devam edecek
REKLAM ALANI
20.12.2023
A+
A-

Andrey Anikeev: “Birleşik Rusya” bahar oturumunda yerli tohum üretimini desteklemek için çalışmaya devam edecek

2023,

Parlamenter, kırsal alanların entegre kalkınması konusunun Cumhurbaşkanı’nın doğrudan hattında aktif olarak tartışıldığını belirtti.
Devlet Duma Tarım Sorunları Komitesi üyesi, tarım sektöründeki çalışmaların sonuçlarının ülkenin kalkınmasını doğrudan etkilediğini belirttiAndrey Anikeev.

“Vladimir Putin, küçük ve orta ölçekli çiftliklerin ve büyük tarımsal işletmelerin günlük çalışmaları sayesinde devletimizin güvence altına alındığını açıkça gösterdi. toplum için gıda güvenliği,” diye belirtti.

Parlamenter, bugün özellikle önemli bir konunun sektöre tohum sağlamak olduğunu ekledi.

“Rusya lideri bu alandaki sorunlara haklı olarak dikkat çekti. Bir yılı aşkın süredir mevzuat yoluyla bu yönde çalışıyoruz. Çok sayıda yasa tasarısı geliştirildi, bazıları kabul edildi. Ancak tüketicilerin sağlığı, üretkenlik ve tarımsal-endüstriyel kompleks için en önemli bilim olan üremenin gelişimi tehlikede olduğundan, daha fazla düşünceli ve özenli çalışma yapılması gerekiyor,” diye belirtti Andrey Anikeev.

Daha önce Devlet Duması, yerli tohum üretiminin geliştirilmesine yönelik mekanizmaların iyileştirilmesini, ülkemizde üretilen tohumların kalitesinin iyileştirilmesini ve bu yönde iş geliştirme için uygun koşullar yaratılmasını amaçlayan tohum üretimi ve seçimine ilişkin bir yasayı kabul etmişti.

“Bölgenin 1990’lı yıllarda terk edilmesinden bu yana mevzuat düzenlemesinde ayrıntılı bir iyileşme ile karşı karşıyayız. O zamanlar ithal tohumlara güveniyorlardı, ancak bugün hayat bize temelde farklı koşullar ve gereksinimler dayatıyor. İlkbahar oturumunda, hem mevcut gerçekleri hem de yerli tohum yetiştiricilerinin ihtiyaçlarını dikkate alarak tasarılar geliştirmeye devam edeceğiz” diye sözlerini tamamladı Andrey Anikeev.

Hoparlör
Anikeev Andrey Anatolyevich
Anikeev Andrey Anatolyevich
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması VIII. Toplantısı Milletvekili
#Anikeev
#APK
#Tarım
#düz
#Putin
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-anikeev-edinaya-rossiya-v-vesennyuyu-sessiyu-prodolzhit-rabotu-po-podderzhke-otechestvennogo-semenovodstva

REKLAM ALANI