Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Jeyhun Bayramov’un Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Antonella Bassani başkanlığındaki heyetle görüşmesine ilişkin basın bilgisi

Bakan Jeyhun Bayramov’un Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Antonella Bassani başkanlığındaki heyetle görüşmesine ilişkin basın bilgisi
REKLAM ALANI
09.03.2024
A+
A-

No:104/24, Bakan Jeyhun Bayramov’un Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Antonella Bassani başkanlığındaki heyetle görüşmesine ilişkin basın bilgisi

 

 

 

 

6 Mart 2024 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Başkan Yardımcısı Antonella Bassani başkanlığındaki heyetle görüştü.

 

Toplantıda Azerbaycan ile Dünya Bankası arasındaki işbirliği olanaklarının yanı sıra, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) Taraflar Konferansının 29. oturumunda ortaya çıkan konular ele alındı. Bu yıl ülkemiz.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, ekonomi, tarım, enerji güvenliği, ulaştırma ve iletişim, altyapı vb. alanlarda başarıyla uygulanan ve devam eden projelerin işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunduğunu memnuniyetle kaydetti. Dünya Bankası çerçevesindeki işbirliğinin de ülkemizin diğer bölgesel ve uluslararası finans kuruluşlarıyla ilişkilerinin genişlemesine ivme kazandırdığı dikkat çekti.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, COP29 başkanlığımız çerçevesinde yürütülen esaslı müzakere süreci ve 29. oturum hazırlıkları hakkında karşı tarafa detaylı bilgi verdi. Bu bağlamda Dünya Bankası’nın sürece olası katkının belirlenmesi amacıyla devletlerin yanı sıra uluslararası finans kuruluşlarıyla da temas kurulması açısından bir platform olarak önemli bir rol oynayabileceği kaydedildi.

 

Çatışma sonrası dönemde işgalden kurtarılan bölgelerde yürütülen geniş çaplı restorasyon ve inşaat çalışmalarına değinen Bakan Ceyhun Bayramov, yürütülen çalışmaların Karabağ’ın alternatif enerji potansiyelinin verimli kullanılmasına yönelik olduğunu ve bu çalışmaların Karabağ’ın alternatif enerji potansiyelinin verimli kullanılmasına yönelik olduğunu ifade etti. Doğu Zangezur bölgelerinde çok sayıda yabancı ortağın bu yönde ilgili projelere dahil olduğu belirtiliyor.

 

Diğer taraf ise COP29 başkanlığı dolayısıyla Azerbaycan’ı tebrik ederek, ülkemizin başarılı bir başkanlık deneyimi sergileyeceğine ve başkanlığın öncelikleri doğrultusunda uluslararası finans kurumlarıyla işbirliğini genişleteceğine olan güvenini dile getirdi. Özellikle COP29 çerçevesinde belirlenecek küresel yükümlülüklerin pratikte uygulanmasına yönelik adımların atılmasının önemine dikkat çekilerek, Dünya Bankası’nın bu yöndeki girişimleri desteklemeye hazır olduğu vurgulandı.

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Paylaş
BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no10424

 

 

 

 

REKLAM ALANI