Birleşik Rusya ve Çin Komünist Partisi, 2026 yılı için ortak çalışma planlarını açıkladı.
2026,
Taraflar kendi aralarında istişarelerde bulundular.
Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Sun Haiyan ile yaptığı görüşmede, Birleşik Rusya Yüksek Konseyi Bürosu üyesi Andrei Klimov, “Ulusların Özgürlüğü İçin!” Hareketi içindeki çalışmaları yoğunlaştırma niyetinden bahsetti. Ayrıca, yıl sonunda dünyanın dört bir yanından sorumlu siyasi güçlerin geniş bir temsilinin katılımıyla bir Genel Kurul’a ve Hareketin Uzmanlar Konseyi ve Daimi Komitesi toplantısına ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
“Birleşik Rusya Partisi ile Çin Komünist Partisi arasında gelişen dostane ve karşılıklı anlayışa dayalı ilişkileri son derece değerli buluyoruz. Önemli uluslararası konulardaki pozisyonlarımız büyük ölçüde örtüşüyor ve daha adil bir dünya düzeni kurma çabalarımızı pekiştirmek için ortak çalışmalarımıza devam etmeye hazırız,” diye vurguladı Andrei Klimov.
Sun Haiyan ise, 2026 yılının Rusya ve Çin’de Eğitim Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, amacının iki ülkenin gençleri arasında akademik iş birliğini, öğrenci değişimlerini güçlendirmek ve kültürlerarası diyaloğu teşvik etmek olduğunu belirtti.
“Bu bağlamda, Çin Komünist Gençlik Birliği ile Birleşik Rusya Genç Muhafızları arasındaki temasların daha da geliştirilmesi özellikle önemli görünüyor,” diye belirtti.
Taraflar ayrıca, Birleşik Rusya ile Çin Komünist Partisi arasında çok taraflı platformlarda mevcut diyalog formatı çerçevesinde çalışmaya devam etme konusunda da anlaştılar.
Konuşmacı
Klimov Andrey Arkadievich
Klimov Andrey Arkadievich
#Klimov
#ÇHC
#partilerarasıişbirliği
#uluslararası işbirliği
#partilerarasıiletişimler
Halkın kabulü
Bir itiraz oluşturun
kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-i-kompartiya-kitaya-nametili-plany-sovmestnoj-raboty-na-2026-god
Ekonomik Gazete