Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlenen devlet törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlenen devlet törenine katıldı
REKLAM ALANI
23.04.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde düzenlenen devlet törenine katıldı

23.04.2022 12:27
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Tören, protokol sırasına göre anıta çelenk sunumuyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar göndere çekildi. Tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasıyla tamamlandı.
Atatürk Anıtı’na, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, siyasi parti temsilcileri, dernek kurum kuruluşlar, üniversiteler çelenk koydu.
Törene ayrıca Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Faiz Sucuoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, bakanlar, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada, 102 yıl önce bugün TBMM’nin kuruluşunda “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini söyledi.

Türk milletinin kimsenin iradesinin altına girmeden, bağımsız, hür ve egemen bir şekilde devletini kurduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bu anlamlı günün de ülkenin geleceği olan çocuklara armağan edildiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının İngiliz sömürge döneminde bile 23 Nisan’ı kutladığını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını andı ve gazilere şükranlarını sundu.

Kıbrıs Türk halkının, Kıbrıs adasındaki varlığının ancak egemen eşitlik temelinde sürdürebileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle bu siyaseti sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Federasyon temelinde bir anlaşmanın artık mümkün olmadığını, aksi takdirde egemenliğin sulandırılabileceğini, garantörlük hakkı ve Türk askerinin geri çekilebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, böyle bir durumda çocuklara güvenli bir gelecek bırakamayacaklarına işaret etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir kez daha egemenliğin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “23 Nisan bayramınız kutlu olsun” dedi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-9699

 

 

REKLAM ALANI