Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ı kabulünde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ı kabulünde konuştu
REKLAM ALANI
26.08.2023
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ı kabulünde konuştu

.2023

“Türk Kızılay, her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında oldu”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kıbrıs Türk Kızılay Genel Başkanı Sezai Sezen, Genel Sekreteri Hasan Karaokçu ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler ve Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Latif Akça yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Türk Kızılay’ın, Kıbrıs Türkü’nün zor günlerinde,her zaman yanında olduğunu belirterek, mücadale yıllarında çadırlarda yaşamak zorunda kalan Kıbrıs Türkleri için Türk Kızılay’ın Kıbrıs’taki Kızılay ile birlikte önemli işbirlikleri yaptığını söyledi.

 

 

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremin büyük bir felaket olduğunu ve Kızılay’ın önemli çalışmalarda bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, depremden dolayı hayatlarını kaybedenlere rahmet diledi.

 

 

 

Kızılay tarafından ülkemizde düzenli olarak kan bağışı kampanyası düzenlediğini ve Ramazan ayında iftar yemeği verildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, olası bir doğal afet ve istenmeyen olaylar için Kıbrıs’taki Kızılay’ın her zaman güçlü ve hazır olması gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, kaynak yaratma, güçleri birleştirme ve iyi ekipler oluşturmanın önemine işaret ederek, dünyanın herhangi bir bölgesinde insanlık için Kıbrıs Türk Kızılay’ın her zaman göreve ve işbirliğine hazır olduğunu kaydetti.

KKTC’nin, Türk Devletler Teşkilatı’nda yerini aldığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, bu ülkelerin yanı sıra İslam Ülkeleri Teşkilatı ve diğer ülkelerde Kızılay’ın güçlenmesi gerektiğini, KKTC’nin kurumlarıyla çalışmalara katılmaya hazır olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

Türk Kızılay’ın yeni yönetim kurulunu tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, Fatma Meriç Yılmaz’ın başkanlığının hayırlara vesile olmasını diledi.

Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da konuşmasında, yapılan genel kurulun ardından ilk yurtdışı ziyaretlerini KKTC’ye yaptıklarını söyledi.

 

 

Yılmaz, Kıbrıs Türk Kızılay’a bir mobil aracı devrettiklerini belirterek, KKTC’de Genç Kızılay oluşturup, 6 ayda bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

kaynak:https://www.kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-turk-kizilay-baskani-prof-dr-fatma-meric-11423

 

REKLAM ALANI