Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı ölen madencilerin ailelerine başsağlığı diledi

Devlet başkanı ölen madencilerin ailelerine başsağlığı diledi
REKLAM ALANI
30.10.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

İş gezileri

Devlet başkanı ölen madencilerin ailelerine başsağlığı diledi

2023

Temirtau, Karaganda bölgesi

 

 

 

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Karaganda bölgesindeki ArcelorMittal Temirtau JSC’nin Kostenko madeninde çıkan yang

 

 

 

 

ın sonucu hayatını kaybeden madencilerin ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diledi.

– Kendi adıma ve Hükümet adına taziyelerimi sunuyorum. Bu bir trajedi. Her şeyi anlıyorum, bu yüzden buraya özellikle geldim. Mağdurların ailelerine yardım sağlanması da dahil olmak üzere önlemler alacağız. Devlet Başkanı, görevin, ölen ve yaralananların ailelerinin hiçbir şeye ihtiyacı kalmaması için Hükümet, Akimat ve hayır kurumları aracılığıyla mümkün olan her türlü yardımı sağlamak olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, 29 Ekim’in Ulusal Yas Günü ilan edileceğini ve ArcelorMittal Temirtau şirketine karşı gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

 

 

 

 

-Yarın ülke genelinde yas günü ilan edilecek. Harekete geçeceğiz. ArcelorMittal Temirtau ile yatırım işbirliğinin sonlandırılması yönünde talimat verdim. Bu şirketin Hükümet ve işletme ile işbirliği açısından tarihimizdeki en kötü şirket olduğu ortaya çıktı. Artık işletmenin kendisi hakkında harekete geçmeyi düşünmemiz gerekiyor. Vadim Borisovich Havzasını biliyorsunuz. Bir zamanlar ArcelorMittal’de çalışıyordu ve bölgenin akim yardımcısıydı. Ona geri dönmesi ve bu işletmenin başına geçmesi, kontrolü ele alması talimatını veriyorum. İşletmenin mevcut yönetimi başarılı değil” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

Ona göre ilk öncelik, madende kalan madencilerin kurtarılmasının yanı sıra mağdurlara ve mağdurların ailelerine mümkün olan her türlü yardımın sağlanmasıdır.

– Birincisi kurtarma çalışması. İkinci olarak mağdurların ve tedaviye ihtiyaç duyanların tam sayısını belirlememiz gerekiyor. Üçüncüsü, böyle bir felaketle bağlantılı olarak etkilenen tüm ailelere mali yardım sağlayacağız. Gerekirse özel bir fon oluşturacağız, bunu kendim yapacağım” diye vurguladı.

Devlet başkanı ayrıca madencilerin emekliliğine yönelik yeni yaklaşımların şu anda değerlendirildiğini söyledi.

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-vyrazil-soboleznovaniya-semyam-pogibshih-shahterov-2895622

 

 

 

 

REKLAM ALANI