Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev Bişkek’te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü

İlham Aliyev Bişkek’te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü
REKLAM ALANI
13.10.2023
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev Bişkek’te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü

2023,

 

 

 

İlham Aliyev Bişkek’te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü

 

 

 

12 Ekim’de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bişkek’te Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

 

 

 

Başkan Vladimir Putin bir konuşma yaparak şunları söyledi: Sayın İlham Haydaroğlu, sizi gördüğüme çok sevindim. Seninle en son telefonda konuşmuştuk. Elbette burada bir numaralı konunun Karabağ çevresindeki durum olduğunu açıkça ifade etmek gerekiyor. Oldukça kapsamlı bir gündemimiz daha var. Çalışmamızı şu şekilde yapılandırmamızı öneriyorum: Daha sonra ikinci bölümden başlayabiliriz, meslektaşlarımız fikirlerini ifade etsin ve konuşsun. O zaman tekrar buluşalım ve konuşalım, tabiri caizse hassas konular da dahil olmak üzere tüm karmaşık konular hakkında konuşalım.

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Vladimir Vladimirovich, teşekkür ederim. Seni tekrar görmek güzel. Bahsettiğiniz gibi geçenlerde konuştuk. Kırgızistan’a yaptığınız resmi ziyaret çerçevesinde görüşmeye zaman ayırdığınız için mutluyuz. Aslında pek çok sorun var. Teklifinizin tamamen mantıklı olduğunu düşünüyorum. Meslektaşlarımızla ikili gündemi konuşacağız, konuşacak çok şeyimiz var. Bu yılın hem emtia dolaşımında, hem endüstriyel işbirliklerinde, hem de ulaştırma alanında işbirliklerinde sonuçları oldukça iyi. Birçok proje var. Daha sonra bölgesel konulara ve güvenlik konularına geçeceğiz. Toplantı için tekrar teşekkür ederim.

Başkan Vladimir Putin: Teşekkür ederim.

Toplantıda ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesinden, özellikle ticaret cirosunun artmasından memnuniyet dile getirildi.

 

 

 

Bölgeler arası işbirliği konusuna da değinen Azerbaycan’ın Rusya’nın 70 bölgesiyle başarılı işbirliği yaptığına dikkat çekilen açıklamada, düzenli olarak düzenlenen bölgelerarası forumun bu konuda önemli bir platform olduğu ifade edildi.

 

 

 

Görüşme sırasında, Kuzey-Güney Ulaştırma Koridorunun gelişmesinden, potansiyelinin genişlemesinden ve bu güzergah boyunca hem demiryolu hem de karayoluyla yük taşımacılığı hacmindeki genel artıştan memnuniyet dile getirildi.

 

 

 

İnsani alanda işbirliğinin başarılı bir şekilde geliştiği vurgulanırken, bu kapsamda Azerbaycan’da Rus dilinin önemine ve çok sayıda yüksek ve orta öğretim kurumlarında Rus dilinin öğretildiğine dikkat çekildi.

Görüşmede tarım alanında işbirliğinin genişletilmesinin önemine de değinildi.

 

 

 

Toplantıda Azerbaycan ile Rusya arasında hükümetlerarası Devlet Komisyonu’nun faaliyetinin önemine dikkat çekildi.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/61559

 

 

 

 

REKLAM ALANI