Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu heyetini kabul etti

İlham Aliyev, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu heyetini kabul etti
REKLAM ALANI
19.07.2023
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu heyetini kabul etti
2023,

 

 

 

İlham Aliyev, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu heyetini kabul etti

 

 

 

 

17 Temmuz’da Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Fuat Oktay başkanlığındaki heyeti kabul etti.

 

 

 

 

Fuat Oktay, kabul için teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını devletimizin başkanına iletti.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tebrikler için teşekkürlerini ileterek, Türkiye Cumhurbaşkanı’na selamlarını iletilmesini istedi.

 

 

 

 

 

Fuat Oktay, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin son derece memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, ilişkilerimizin “Tek millet, iki devlet” ilkesi temelinde geliştiğini söyledi. Şuşa Deklarasyonu ile resmi olarak ittifak düzeyine çıkarılan Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin bu belgenin amaç ve hedefleri doğrultusunda daha da geliştirilmesinin önemini vurguladı. Azerbaycan’ın ülkesinde meydana gelen depremle ilgili olarak Türkiye’nin yanında olmasının önemine dikkat çeken TBMM komite başkanı, bu destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

Ekonomik ve ticari ilişkilerin genişlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fuat Oktay, ülkelerimizin Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde iş birliğini genişletme çabalarını büyük takdirle karşıladı.

 

 

 

 

Aynı zamanda Türkiye’nin Ermenistan’da Nemesis teröristleri için anıt dikilmesinden duyduğu ciddi kaygıya bir kez daha dikkat çekti.

 

 

 

 

Fuat Oktay, ülkelerimiz arasında enerji, eğitim, askeri, askeri-teknik, savunma ve diğer alanlarda işbirliği konularına da değindi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’deki seçimlerin ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’a yaptığı resmi ziyaretin önemini takdirle karşılayarak, bu ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik kapsamlı görüşmeler yapıldığını vurguladı.

 

 

 

 

Azerbaycan ile Türkiye arasında askeri, askeri-teknik alanda işbirliğinin geliştirilmesine değinen Devlet Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü’de bulunduğu sırada Hava Kuvvetleri’nin yeni Merkez Komutanlığı’nın açılışına katılmasının bir başka olduğunu söyledi. ülkelerimiz arasında askeri alanda işbirliğinin geliştirilmesine bir örnek. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin Şuşa Deklarasyonu temelinde ve ittifak ilkesi temelinde geliştiğine işaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı, toplantıda Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde işbirliğinin ve bu işbirliğinin daha da geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. parlamento düzeyi ve parlamentoların dış ilişkiler komitelerinin faaliyetlerinin Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde daha da genişletilmesi.

 

 

 

 

 

Devletimizin başı ise Nemesis anıtının Ermenistan’a dikilmesinin kabul edilemez olduğunu bir kez daha kaydetti.

Görüşmede, Orta Koridor ve enerji alanlarında işbirliği konularında da görüş alışverişinde bulunuldu, ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da genişletilmesi ve ticaret hacminin 6 milyar dolara ulaşması son dönemde iki ülke arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması’ndan kaynaklanan olumlu noktalar olarak kaydedildi. Türkiye ve Azerbaycan

 

 

 

 

Görüşmede karşılıklı ilgi duyulan diğer konular da görüşüldü.

TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/60502

 

 

REKLAM ALANI