Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kardeş ülke Azerbaycan’dan yangın felaketi için bir dayanışma daha

Kardeş ülke Azerbaycan’dan yangın felaketi için bir dayanışma daha
REKLAM ALANI
07.08.2021
A+
A-

Kardeş ülke Azerbaycan’dan  yangın felaketi için bir dayanışma daha

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın ve Azerbaycanlı uzun deniz yolculukları kaptanı , Abu Dabi’deki “Denizcilere Sosyal Destek” Sivil Toplum Kuruluşunun temsilcisi Nazım Habibov Türkiye’de meydana gelen orman yangınları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın tarafından yapılan açıklamada,  “Kardeş Türkiye’deki yangın bütün ilerici milletleri endişelendirdi. Azerbaycan devletinin bu faciaya hemen tepki vermesi, cömertliği, faciayı kendi faciamızmış gibi hissetmesi, halkımızın bu yangınlara karşı bu kadar duyarlı olması, Türkiye, senin ormanların yanıyor, bizim kalplerimiz demesi bu acının, facianın paylaşılması demektir. Azerbaycan`lı bir denizci, uzun deniz yolculukları kaptanı ve Abu Dabi’deki Denizciler Kamu Birliği’nin temsilcisi olan Nazım Habibov’un bir açıklamasını sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi.
Nazım Habibov’un yaptığı açıklamada; “İşim dolayısıyla dünyanın birçok denizini gezdim. Türkiye’ye ait deniz suları da dahil.

Türkiye Cumhuriyeti’nin üç tarafının da denizlerle çevrili olduğunu çok iyi biliyoruz; Kuzeyde Karadeniz, güneyde Akdeniz ve batıda Ege Denizleriyle.
İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı ve Marmara Denizi, Türkiye’nin Avrupa ve Asya’ya ait olan kısımlarını birbirinden ayırmaktadır.

Bahsettiğim bazı bölgelerden geçme şansına eriştim ve her seferinde Türkiye’nin ihtişamı ve gizemi beni ve  ekibimi büyüledi.
O bölgelerden geçerken her zaman bir cana yakınlık, sıcaklık hissettik, kendimizi vatanımızda, aziz Azerbaycan`da gibi hissettik.

28 Haziranda Türkiye`de meydana gelen  orman yangınları, tüm türkdilli halklar, dünyanın tüm humanist insanları gibi biz denizcileri de derinden sarsıttı. Bu felaketin meydana gelmesini ne kadar acılı ve ağır olmasını ifade etmek zordur, lakin bu korkunç olayın bize yaşattığı  bir gurur hissi de bizi, türkseverleri kapsıyor.

Azerbaycan Hükümeti, Azerbaycan’ın mert ve yiğit oğulları ve bir bütün olarak Azerbaycan halkı, otuz yıllık işgalden topraklarımızı kurtarmak için hiçbir manevi desteği esirgemeyen Türk kardeşlerimizin acısına kayıtsız kalmamıştır. Bu gerçekten iki devlet ve tek millet olmamızın en açık örneklerinden biridir.

Antalya’da başlayan ve diğer yerleşim yerlerine (Manavgat, Marmaris, Bodrum, Adana, Mersin) yayılan yangının Allah’ın izniyle kısa sürede söndürüleceğine inanıyoruz.
Ne yazık ki, felaket sonucunda insanlar öldü, yaralandı ve binlerce hayvan ve bitki telef oldu.

Türkiye’deki yangının asıl nedeni bilinmemekle birlikte, yangınlar genellikle çeşitli nedenlerle başlamaktadır, ancak Türkiye’nin büyüyen ekonomisi ve diplomatik ilişkileri nedeniyle bölgesel bir güç olarak kabul edildiği bilinen bir gerçektir. Belki de bu facianın temelinde bu faktör yatıyor…
Altında yatan hangi sebep olursa olsun Türkiye’nin her zaman olduğu gibi bu sınavı da atlatacağına inanıyoruz.

Biz Azerbaycan`lı denizciler, Türk kardeşlerimize bir kez daha seslenerek, Azerbaycan halkının, özellikle de Azerbaycan denizcilerinin her zaman olduğu gibi bugün de Türk halkının yanında olduğunu bildiriyoruz .
Bugün tüm dünya, Azerbaycan ve Türkiye’nin ebedi birlik ve kardeşliğine bir kez daha inanmıştır.

Allah Türklere yardım etsin!
Yaşasın Azerbaycan ve Türkiye birliği!
Ormanın çok olduğu yerde mezarlıkların az olacağı söyleniyor, tabii herkes sağlıklı düşünceye sahipse…

Sonuç olarak, Türkiye’de günlerdir devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına Azerbaycanlı denizciler ve şahsım adına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifa vermesini Allah’tan niyaz ediyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-AZERBAYCAN

REKLAM ALANI