Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Orta Asya – Kore Cumhuriyeti” İşbirliği Forumu 16. Dışişleri Bakanları Toplantısına Katılım

“Orta Asya – Kore Cumhuriyeti” İşbirliği Forumu 16. Dışişleri Bakanları Toplantısına Katılım
REKLAM ALANI
07.11.2023
A+
A-

 

 

 

“Orta Asya – Kore Cumhuriyeti” İşbirliği Forumu 16. Dışişleri Bakanları Toplantısına Katılım

.2023

Öncesi
Sonraki

1 Kasım 2023 tarihinde Aşkabat şehrinde “Orta Asya – Kore Cumhuriyeti” İşbirliği Forumu Dışişleri Bakanları’nın 16. Dışişleri, Sirociddin Muhriddin.

 

 

 

Tacik heyeti başkanı konuşmasında ülkenin ikili ve çok taraflı iş birliğini genişletme, iş birliğini güçlendirme ve bu etkin formatta sürdürülebilir kalkınma vizyonunu paylaştı.

 

 

 

İşbirliği Forumu oturum aralarında, ulaştırma ve lojistik, sağlık ve tıp, çevre koruma ve iklim değişikliği, bilgi ve iletişim teknolojileri, bilim ve eğitimin yanı sıra yüz yüze ve sanal turizm alanlarında altı tematik oturum gerçekleştirildi. formatlar.

 

 

 

 

Toplantıya katılanlar gündemdeki önemli konular, karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

Toplantı sonucunda Dışişleri Bakanları Ortak Açıklaması ve Orta Asya-Kore Cumhuriyeti İşbirliği Forumu Sekreterliği’nin 2024 Çalışma Planı kabul edildi.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Güney Kore

 

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/13665/participation-in-the-16th-session-of-foreign-ministers-of-the-cooperation-forum-central-asia-republic-of-korea

 

 

 

 

REKLAM ALANI