Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Tarihsel Hafıza” parti projesinin desteğiyle Rostov bölgesindeki Tsimlyansk’ta pilotlara ait bir anıt restore edildi

“Tarihsel Hafıza” parti projesinin desteğiyle Rostov bölgesindeki Tsimlyansk’ta pilotlara ait bir anıt restore edildi
REKLAM ALANI
18.11.2023
A+
A-

“Tarihsel Hafıza” parti projesinin desteğiyle Rostov bölgesindeki Tsimlyansk’ta pilotlara ait bir anıt restore edildi

2023

Açılışı Ulusal Birlik Günü’ne denk gelecek şekilde planlandı
Anıt, Mayıs 1964’te Tsimlyansk Denizi üzerinde bir uçak kazasında ölen Belarus SSR’nin Bykhov şehrinin 57. deniz füzesi taşıyan havacılık bölümünün pilotlarına ithaf edildi.

Baltık Filosu’na ait iki Tu-16 jet uçağı göletin üzerinde çarpıştı – bir tanker ve bir füze gemisi.

Tsimlyansk’ta 27 yaşındaki muhafız kıdemli teğmen denizci Vasily Roslyakov ve 34 yaşındaki muhafız çavuş telsiz operatörü Mikhail Mikheev gömüldü .

Anıtın restorasyonunun başlatıcıları, Belarus Bykhov’dan dağılmış deniz havacıları oluşumunun gazilerinin yanı sıra Don ve Volga şehirlerinden benzer düşünen insanlardı. Destek, Birleşik Rusya partisinin “Tarihsel Hafıza” projesi tarafından sağlandı.

Anıtın restorasyonu için para, girişimciler ve Tsimlyansk, Morozovsk, Volgodonsk, Saratov sakinleri, şu anda Belarus’ta yaşayan kurbanların asker arkadaşları ve Morozovsk’tan 559. Bombardıman Havacılık Alayı’nın havacıları tarafından toplandı.

“Yemin ve göreve bağlılık, Anavatanı savunmaya hazır olmak, canı bağışlamamak – bu özellikler her zaman askerlerimizin karakteristik özelliği olmuştur. Muhafız kıdemli teğmen, denizci Vasily Roslyakov ve nöbetçi çavuş, radyo operatörü Mikhail Mikheev’in ve şehit meslektaşlarının cesareti ve cesareti, sonsuza kadar halkın hafızasında, ülke tarihinde kalacak ve bağlılığın bir örneği olarak hizmet edecek. Açılış töreninde Birleşik Rusya Chernova’nın Tsimlyansky yerel şubesinin genel sekreteri Victoria, “Anavatan” dedi .

Toplananlar, şehit pilotların anısını bir dakikalık saygı duruşuyla onurlandırdı ve anıta çelenk ve çiçekler bıraktı. Tesisin himayesi ve bakımına ilişkin sorumluluklar, bölgedeki okullardan birinin yanı sıra MGER’in yerel şubesine verilmiştir.

” Tarihsel Hafıza ” parti projesinin, devletin, kamu kurumlarının ve bireylerin çabalarını hem federal hem de bölgesel düzeyde tarihi öneme sahip anıtları restore etme ve vatanseverlik eğitimi çalışmalarını güçlendirme yönünde birleştirmeyi amaçladığını hatırlayalım . Gençliğin zengin bir tarihi mirasa dayalı olması.

Hoparlör
Çernova Victoria Vladimirovna
Çernova Victoria Vladimirovna
Tsimlyansky Bölge Partisinin yerel şubesinin Yönetici Sekreteri
#Rostov bölgesi
#bölgeler
#partproje
#TarihselBellek
#anıt
#iyileşmek
#Çernova
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/pri-podderzhke-partproekta-istoricheskaya-pamyat-v-cimlyanske-rostovskoj-oblasti-vosstanovili-pamyatnik-lyotchikam

 

REKLAM ALANI