Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TÜSİKON ADANA İL BAŞKANI VEDAT ÖRGEN `DEN İSO DEĞERLENDİRMELERİNE İTİRAZ

TÜSİKON ADANA İL BAŞKANI VEDAT ÖRGEN `DEN İSO DEĞERLENDİRMELERİNE İTİRAZ
REKLAM ALANI
27.05.2021
A+
A-

Üreticiler Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu TÜSİKON Adana İl Başkanı Vedat örgen, İstanbul Sanayi Odası ( İSO) tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin İlk 500 Büyük sanayi Kuruluşu2020”araştırmasına göre listeye Adana’dan 10 firmanın girdiğini bildirdi.

Başkan Vedat Örgen’in yaptığı açıklamada listeye girmeyi başaran SASA Polyester, Beyteks Tekstil, Elit Gıda, Abdioğulları Plastik ve Ambalaj, Akyem Adana yem, ADM Besin ve Tarım A.Ş, Güney Çelik Hasır ve Demir, Bossa, Omnia Nişasta ve Gürsoy Yem’in ilk 500 ün içinde yer aldığını belirtti. Geçmiş yılların araştırmalarına göre listeye giren firma sayısındaki düşüşün Adana’nın gerçek potansiyelini yansıtmadığını ifade eden Örgen şunları kaydetti:

İSO ilk 500’de yer alan firma sayımızda bu yıl geçtiğimiz yıllara göre belirgin bi düşüş yaşandı.2020 yılında başlayan ve halen içinde bulunduğumuz Covid-19 süreci tüm Dünyada olduğu gibi bölgemizide’ de etkili oldu. Bu sebebten Adana gerçek potansiyelini yansıtamamıştır. Konfederasyonumuzun’da Katkısı ile Adamamızın mevcut potansiyeli ve yeni yatırımlar ile bu rakamların çok daha üstüne çıkacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Yapılan ve yapılacak olan projelerin tamamlanması ile Adana Ülkemizin Üretim ve Sanayi anlamındaki hedeflerine en çok katkı yapan illerin başında gelecektir.” Başkan Vedat örgen ilk 500’de 7 firmanın üst sıralara yükseldiğini ve 3 firmanın gerilediğini belirtti. Adanalı Üretici ve Sanayicilerin Yatırım, Üretim, İhracat ve İstihdam alanında artış sağlayabilmenin öncelikleri olduğunu ifade eden Örgen şunları kaydetti:

TÜSİKON olarak Üreticilerimizin Sanayicilerimizin ve İşadamlarımızın yatırım, ihracat ve istihdam yaratabilmeleri için her fırsatta önleri açmaya çaba gösterip İlimiz ve Ülkemizin ekonomisinin güçlenmesine canla başla katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu yaşanan pandemi sürecinde kontrollü ve cesaretli hareket ederek iyi yönetme başarısı gösteren ve listeye giren Adana Sanayi firmalarımıza teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki mevcut çalışmalarımızla ve yeni yapılacak yatırımlar ile Türkiye’nin Sanayileşmesine öncülük eden Adamamızın, ilk 500 arasında yer alan rakamlar her yıl artarak 3 haneli rakamları bulacaktır. ”ifadelerine yer verdi.

HABER :ABDULLAH YİĞİT

REKLAM ALANI